Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Klimasikring kan skabe rammen for det gode byliv

Når byens rum skal forandres, eksempelvis for at håndtere mere regnvand, åbner det nye muligheder for at skabe byer, der er gode at bo i. Det var et af hovedbudskaberne til konferencen Byens Gulv 2017.

Hvordan skaber vi byer med et godt liv i det offentlige rum, når klimaforandringer og storstilede renoveringsprojekter vender op og ned på bybilledet? Spørgsmålet hang i luften blandt de 230 deltagere til Byens Gulv 2017 på Hotel Nyborg Strand, hvor der vanen tro var fokus på de flader og belægninger, der i bogstaveligste forstand danner grundlaget for byens liv.

Grib mulighederne
Hvis potentialet for et bedre byliv skal realiseres, så kræver det at de involverede parter løfter blikket og ser mulighederne i den store sammenhæng − frem for snævert at fokusere på lappeløsninger, forhindringer og individuelle fagområder.

Vandvejen fører regnen væk
Et konkret eksempel på klimahåndtering, der kombinerer økonomi, bæredygtighed og merværdi, er projektet Vandvejen. Vandvejen er et Realdania-støttet projekt, som fremmer smartere klimasikring i byer gennem æstetiske, robuste og brugervenlige løsninger med betonelementer.

 

Læs hele artiklen i Magasinet-BETON-2 2017.

Læs mere om Vandvejen.


 

Relaterede artikler