Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Mini-bydel dedikeret til street sport

Den imponerende nye StreetDome sætter med ét Haderslev på kortet, når det kommer til moderne byrumsidræt som skating, parkour, klatring, BMX og kajakpolo.

StreetDome er et unikt anlæg, der samler en række street-sportsgrene både inde og ude. Udendørs finder man både skatepark, parkouranlæg, kajakpolo-zone og klatrebane, mens den såkaldte StreetDome Iglo samler en række aktiviteter og muligheder under sit store tag. Beton har spillet en væsentlig rolle i byggeriet, lige fra de mange skatebowls til udnyttelsen af de eksisterende betonsiloer, der er omdannet til udfordrende klatrevægge.

Historien bag

Projektet tog sin begyndelse tilbage i 2004, hvor foreningen SkateCity blev etableret med det formål at etablere en betonbane og en skatehal i Haderslev. Siden blev arkitektfirmaet CEBRA koblet på projektet og de tegnede den første udgave af StreetDome. Herefter fulgte en længere proces, hvor både Haderslev byråd og en række fonde bevilgede midler, sådan at projektforslaget i 2012 kunne sendes i udbud.

Arkitektur, der aktiverer

Det overordnede koncept bag StreetDome er inklusion. Idéen har fra starten været den, at kunne skabe et arkitektonisk rum, der faciliterer en mangfoldighed af tilbud, aktiviteter og sociale netværk. Det er gjort ved at forfølge 4 parallelle spor i udviklingen af projektet: Arkitektur, bæredygtighed, kultur samt motion og bevægelse.  StreetDomen skal på den måde være stedet, hvor byrumsidræt, streetkultur og ungdommelighed mødes i bæredygtige rammer.

StreetDome er netop gået i luften med en stor åbningsevent og havde bl.a. deltagelse af den verdensberømte danske skater Rune Glifbjerg, der har været dybt involveret i designet af StreetDomes skaterfaciliteter via sit designfirma Glifbjerg+Lykke.

 

 

Relaterede artikler