Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Smukt bymøbel og stormflodssikring i ét

I magsvejr skaber højvandssikringen på Lemvig Havn byliv til glæde for by og erhvervsliv. Når vandet stiger, lukkes portene, og Lemvig undgår oversvømmelse.

En 400 meter lang mur af betonmoduler beskytter Lemvig mod højvande og stormflod, når det er nødvendigt. I resten af tiden fungerer betonmuren som en rumdeler på havnen; et smukt bymøbel som med bugtninger, vinkling, siddepladser og relieffer opdeler havnepladsens store arealer i mindre byrum. Dermed er Lemvig Havn igen blevet et aktiv for byen i form af rekreative aktiviteter, byliv og erhverv.

Der er brede passager gennem betonmuren. Men specialudviklede skydeporte kan hurtigt lukkes, når høj vandstand truer. Så bliver højvandsmøblet til en ubrudt mur, der i Lemvig viste sin værdi den 6. december 2013, da stormen Bodil førte til stormflod flere steder.

Betonelementerne til højvandssikringen er fremstillet af Oranje Beton A/S i Holstebro. Systemet er udviklet af arkitektvirksomheden Hasløv & Kjærsgaard Arkitektfirma i samarbejde med COWI, Lemvig Maskin- og Køleteknik og Woodpro.

Betonelementerne til højvandssikring måler 400 x 1.400 x 2.980 mm. Elementerne har udsparinger til sammenkobling i begge ender, så det er nemt at etablere en mur som ønsket.

 

Relaterede artikler