Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Strandpark indrammet af organisk betonkunst

Hvidovre Kommune har fået en ny strandpark, som er designet af VEGA landskab og billedhugger Karin Lorentzen – baseret på organisk beton i storskala.

De sidste 5 år har billedhugger Karin Lorentzen, Odico Formwork Robotics og Aarhus Cementvarefabrik sammen udforsket mulighederne for at producere storskala-beton i organiske former til Hvidovre Strandpark. Via det fagligt udfordrende arbejde med Karin Lorentzens projekter, har de fået et indgående kendskab til hinandens processer i praksis, som gør, at de kan udvikle nye produktionsgange.

Idéen var at skabe en ny terrænkant, som kan danne et stort ”trin” mellem det højtliggende græsareal og den lavere sandstrand holde på det bagvedliggende opfyldningsmateriale, og desuden give mere plads til det rekreative ophold.

Hvidkål til geometri
Karin Lorentzen har brugt tværsnit af hvidkål som oplæg til geometrien, der danner den organiske udformning af elementerne. Meget kål er blevet studeret, og de udvalgte geometrier er blevet testet og optimeret gennem processen for at opnå de bedste kurver og voluminer.

Læs hele artiklen i BETON-4-2017
 

Relaterede artikler