Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

10 års succes med betonworkshops

Over 300 studerende lærer hvert år om beton og samarbejde på workshops i Aalborg.

I efteråret 2014 var det tiende gang, at Center for Betonuddannelse i Aalborg samlede godt 300 studerende til tværfagligt samarbejde med beton i centrum.
 
Betonworkshoppen er et firedages arrangement. Deltagerne kommer fra en række uddannelser: Betonmager, struktør, bygningskonstruktør, ingeniør – byggeri og anlæg samt ingeniør – arkitektur, design og medieteknologi.

Betonworkshoppen har to formål. De studerende får en introduktion til beton og betonkonstruktioner – men samtidig får de også en vigtig indsigt i og forståelse for, hvordan andre faggrupper inden for byggeriet tænker og arbejder.

Hold på tværs af studier og retninger

Deltagerne sammensættes i hold på 10-12 studerende på tværs af studier og retninger. Derefter får de til opgave at udvikle og designe, fremstille og præsentere et emne, der er et svar på workshoppens overordnede tema, som fx er defineret af en kommune eller et boligselskab. Typisk er der tale om betonemner til udsmykning eller til aktiv brug som legeudstyr eller til at sidde på.

Gennem årene er der fremstillet mere end 350 betonemner, der kan ses forskellige steder i Nordjylland – fra Karolinelund i Aalborg til gågaden i Hjørring.

Center for Betonuddannelse blev etableret i efteråret 2003 som et samarbejde mellem AMU Nordjylland, Teknologi & Business på University College Nordjylland og Institut for Byggeri og Anlæg på Aalborg Universitet, der uddanner diplom- og civilingeniører. Betoncentret på Teknologisk Institut er senere indtrådt i samarbejdet, og Dansk Byggeri deltager i centrets styregruppe.

Som hjælp til gennemførelse af aktiviteterne, modtager Center for Betonuddannelse sponsorering fra Dansk Beton, Dansk Betonforening, Aalborg Portland og Unicon.

Læs om 10 års betonworkshops i Magasinet Beton, nr. 1/2015.

 

Relaterede artikler