Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Danske designdrenge hitter med beton

En håndslebet betonbordplade monteret på træben har været vejen ind på den danske designhimmel for de to fætre Esben Christoffersen og Rune Vigil, der står bag Eberhart Furniture.

Da Esben Christoffersen en dag lavede et bord i sin bedstefars gamle værksted, blev hans fætter Rune Vigil med det samme fyr og flamme. Ingen af de to havde på det tidspunkt nogen erfaring inden for møbeldesign, men i dag lever de af det og har netop præsenteret deres stilfulde betonborde på designmessen Northmodern. 

Det stod ellers ikke skrevet i kortene for bare to år siden, hvor de to arbejdede som henholdsvis bygningskonstruktør og reklamemand. Men da de havde lavet det første lille bord, opsøgte de møbelhuset Paustian, der forhandler det ypperste inden for dansk design – og de blev så begejstrede, at bordet i dag er en fast del af deres kollektion. 

Unikt dansk design 

Det fik de to til at kvitte deres job og etablere Eberhart Furniture. Det er vigtigt for dem, at hver eneste møbel er unikt og har et personligt touch. Derfor støber de selv betonpladerne, så de ikke er ensartede. Overfladen skal være meleret, og der må gerne være lufthuller i, for det er ifølge designerne dét, der gør det fedt. 

De to designere har også skelet lidt til New Nordic-begrebet omkring slow cooking og lokal forankring i restaurantionsbranchen, så alt, hvad de designer, bliver fremstillet lokalt i Danmark. De støber bordpladerne i et gammelt roehus på Esbens forældres gård på Fyn, bordbenene er fra Nordjylland og smedearbejdet bliver lavet i Faaborg. 

Se flere af fætrenes flotte betondesign hos Eberhart Furniture 

 

Relaterede artikler