Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Der var engang en tømrer, en grafiker og en ballerina af beton

Tidligere når Nicolaj Kristensen gik på arbejde var det for at hamre, bore og save. I dag foregår meget af arbejdsdagen bag fotolinsen, hvor han blandt andet fotograferer dansende ballerinaer, der er sminket som grå beton.

Nicolaj Kristensen har taget billedet af en ballerina, der er sminket som grå beton og danser rundt på betonelementer mellem gæsterne ved Give Elementfabriks 50 års jubilæum. Med billedet scorede Nicolaj Kristensen en tredjeplads blandt mere end 1.550 billeder i Dansk Betons fotokonkurrence #jegelskerbeton. 

Fra tømrer til grafiker
Nicolaj Kristensen er tidligere tømrer, men i 2008 tog han et brancheskift og begyndte at tage billeder og udforske sit kreative sind. Uden uddannelse og uden hjælp fra en professionel startede Nicolaj Kristensen med at fotografere byen og lege med det visuelle udtryk. Det var først otte år senere, at den daværende amatørfotograf tog en uddannelse som grafiker. Uddannelsen gik lynhurtigt derudaf og var nærmest afsluttet, før den var begyndt. Der gik kun et halvt år - i stedet for de tiltænkte fire år – før Nicolaj Kristensen kunne afslutte uddannelsen, fordi lærerne vurderede, at hans faglige niveau var højt nok.

En ordentlig betonfest
I dag er Nicolaj Kristensen selvstændig og arbejder som fotograf, videofotograf og grafiker. Når Nicolaj Kristensen fotograferer, filmer eller skaber et grafisk design er det med fokus på at skabe en rød tråd i det visuelle udtryk. Det samme var tanken bag billedet til #jegelskerbeton.

– Jeg ville skabe et billede, der forener beton og fest. Jeg så det derfor, som en oplagt mulighed at udnytte kontrasten mellem den rå beton og den fine balletdanser. Det giver en god balance, fortæller fotografen, der er meget tilfreds med symmetrien i billedet.

– Jeg blev meget glad og overrasket over at vinde en tredige plads i Dansk Betons fotokonkurrence #jegelskerbeton. Der var rigtig mange flotte billeder i spil, hvilket gør mig endnu mere stolt over, at mit billede var i top tre, siger Nicolaj Kristensen.

Hjemme hos den kreative familie
Nicolaj Kristensen er 36 år, gift og far til to drenge på tre og ni år. Sammen med sin familie deler han sin passion for kreativitet. Familien elsker at skabe og nytænke ting, og derfor bor de også – som Nicolaj Kristensen selv betegner det – i et kreativt hus i Mariager. Sammen har familien enn interesse for sang og musik.


Nicolaj Kristensen | Made By Nico vandt tredjepladsen i fotokonkurrencen #jegelskerbeton 2018
 

Relaterede artikler