Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Japansk kirke inspireret af Bagsværd Kirke

Jørn Utzon brillerede med sit bølgende betonloft i Bagsværd Kirke i 1976. Nu har en japansk arkitekt gjort ham kunsten efter i Tokyo.

Langs kysten lidt uden for Tokyo har den japanske arkitekt Takeshi Hosaka designet en smuk betonkirke i stil med Utzons mesterværk i Bagsværd.

Den 175 m2 store Shonan Christ Church har nemlig et smukt, skulpturelt tag i armeret beton, der danner seks buer – buerne symboliserer den første til sjette dag i skabelsesberetningen.

Imellem tagpladerne har Hosaka indsat små strimler af vinduer, så solens stråler kan nå kirkesalen. Antallet af solstråler ændrer sig i løbet af dagen med kun én enkelt stråle ved middagstid til at markere slutningen af gudstjenesten.

Den buede form på loftet reflekterer samtidig lyden af salmerne og sikrer, at præstens prædiken går klart og tydeligt igennem.

Inspireret af Utzon

Har du nogensinde sat foden indenfor i Bagsværd Kirke fra 1976, er ligheden mellem de to kirker slående, så måske har den japanske arkitekt hentet inspiration hos Jørn Utzon.

Her har Utzon nemlig også udnyttet betonens potentiale til det yderste for at skabe det smukke bølgede loft, der er kalket hvidt for at lede tankerne hen på drivende skyer på himlen.

Læs mere om Shonan Christ Church – og tjek lighederne med Bagsværd Kirke på side 20 i Bladet Beton, nr. 1-2008

 

Relaterede artikler