Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Klassisk møbeldesign i beton

Det britiske firma Gray Concrete har lavet en betonudgave af den klassiske Chesterfieldsofa for at demonstrere, at du kan alt med beton. Og resultatet er imponerende.

Chesterfieldsofaen er en designklassiker med sine karakteristiske dybe knapper og quiltede læder. Rustik og luksuriøs i sit udtryk. Men hvad sker der, hvis man skifter det antikke læder ud med beton? Det fik det britiske design- og arkitektfirma Gray Concrete lyst til at finde ud af.

”Ideen kom af utallige forsøg på at forklare vores kunder, hvor alsidigt et materiale beton er. At de sagtens kunne tænke ud af boksen,” forklarer Jon Gray, som ejer Gray Concrete.

Støbt i silikoneform

De fandt derfor en gammel lædersofa på eBay og lavede en form af silikone og glasfiber. Derefter støbte de sofaen i glasfiberbeton, så den ikke vejer mere end 120 kg.

Og resultatet er virkelig imponerende. Detaljerne sidder lige i øjet med folder i læderet og trykkede puder, der får det til at se ud som om, at nogen lige har rejst sig. Sofaen kan både bruges inde og ude, og den har indtil videre været meget populær. Gray Concrete har sendt sofaer af sted til både New York og Singapore – og faktisk findes der også to af slagsen i Danmark allerede.

Se flere billeder af sofaen hos Gray Concrete

 

Relaterede artikler