Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Lystårnet ved Skagen Skipperskole

Små kamre indfanger sollyset og ændrer konstant udtrykket i lystårnet ved Skagen Skipperskole. Det 13 meter høje tårn er støbt i hvid beton.

Når man har hjemme i Skagen, så betyder lyset naturligvis en del. Derfor hedder det 13 meter høje kunstværk, der står foran Skagen Skipperskole, også Lystårnet. Ikke fordi det udsender et lys som et traditionelt fyrtårn, men fordi det indfanger og reflekterer solens lys, som det falder over Danmarks nordligste købstad. Det sker gennem en række små lyskamre beklædt med glas. Konstruktionen medfører, at lyset fra tårnet konstant skifter udtryk.

Betonelementer er tårnets kerne

Bag glasset på tårnet findes selve konstruktionen udført i hvide betonelementer. For selvom det er glasset, der giver tårnet sit umiddelbare udtryk, så er det takket være betonen, at værket kan stå stabilt i 13 meters højde og modstå vind og vejr. Samtidig er selve kamrene bag glasset skabt ved at sammensætte forskellige betonelementer, sådan at der opstår firkantede rum i skiftende størrelser.

Installationen er tegnet af kunstnergruppen AVDP og udført af Ole Johansen A/S i samarbejde med Wessberg A/S – Rådgivende ingeniører. Værket er finansieret af skolen selv med støtte fra Statens Kunstfond.

Du kan læse mere om lystårnet hos kunsten.nu

 

Relaterede artikler