Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny bygning med spindelvæv af beton

CPT A/S i Faaborg bruger en række spændende betonteknologier i virksomhedens ny domicil

Når virksomheden alligevel skal bygge nyt, kan man lige så godt benytte lejligheden til at vise, hvad beton også kan, når det gælder spændende udsmykning. Det er baggrunden for et nyt domicil for CPT A/S, der forhandler maskinudrustning til produktion af fabriksbeton, betonelementer og betonvarer.

Faaborg-virksomheden har valgt at illustrere en række af de teknologier, der kan give betonelementer et spændende udtryk.

Facadeelementerne er støbt med hvid cement, og der er titaniumdioxid i betonen for at opnå en meget hvid og tæt overflade. Samtidig skal titaniumdioxiden virke selvrensende og modvirke begroninger på overfladen.

Det næste indtryk er ’spindelvævs’-elementer, der fremhævner bygningens østlige hjørner. De to elementer er bærende med rustfri armering og støbt som unikabeton i polystyrenforme.

På facaden mod vejen har bygningen et stiliseret kort over Skandinavien, som udgør CPT’s marked. Om dagen en mørk stregtegning på den hvide facade; om natten lige omvendt, idet der er indstøbt LED-lys i omridset af Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Indvendigt har bygningen en trappe med ’svævetrin’ af højstyrkebeton og et kunstværk, der er udført ved hjælp af Graphic Concrete på et otte ton tungt betonelement.

Se flere fotos og læs mere i Magasinet Beton, nr. 4-2014

 

Relaterede artikler