Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Oplev betonbunkere fra Den kolde krig

Under Den kolde krig stod Langelandsfortet for overvågningen i Østersøområdet med kanonstillinger og underjordiske bunkere. Og betonbunkerne står selvfølgelig endnu.

Beton spillede en stor rolle, da Langelandsfortet blev opført i 1953. Her blev 14 underjordiske bunkere støbt i jernbeton for at holde fjenden ude. Fortet stod nemlig for overvågningen i Østersøområdet, hvor det også havde den militære kommando.

Fortet blev nedlagt i 1993 og er i dag lavet om til et museum, der fortæller historien om fortets rolle under den kolde krig.

Oplev de underjordiske betonbunkere

Her kan du gå i mandskabets fodspor i operationsbunkeren, der var fortets nervecenter, hvorfra observationer blev registreret og sendt videre i systemet. Her kan du se radarskærm, plotterbord og kort, hvor kursen på de fjendtlige skibe og fly blev tegnet ind.

Du kan også gå på opdagelse i et af fortets fire kanonstillinger med 150 mm kanoner, som bl.a. skulle stoppe russiske minestrygere. Her kan du se nærmere på kanonen, ammunitionen og soverummet til bemandingen på 15 mand.

Ud over betonbunkerne byder museet også på andre elementer fra den kolde krig som Danmarks sidste ubåd, Springeren, en minestryger, en russisk MIG-jager og et svensk Draken-fly.

Læs mere om Koldkrigsmuseet Langelandsfort

 

Relaterede artikler