Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Smukke betonrelieffer hos Aarhus Kommune

Samarbejde mellem designer og højteknologiske virksomheder om betonkunst

Hos Planlægning og Byggeri i Aarhus Kommune kan både besøgende og ansatte nyde betonkunst i form af smukke betonelementer med blanke overflader og organiske mønstre.

Elementerne er ophængt i stueetagen, der huser reception og det offentligt tilgængelige tegningsarkiv. Bygningen blev taget i brug i 2011, og den er tænkt som et foregangsbyggeri med et energiforbrug på passivhus-niveau, et godt indeklima og en spændende arkitektur ude og inde.

Udsmykningen er udført af tekstildesigneren Line Kramhøft, der i en årrække har arbejdet med beton som udsmykning. Line Kramhøfts ambition er at forvandle betonoverflader til sanselige og æstetiske udtryk til gavn for de mennesker, som lever og arbejder i betonbyggerier.

Det lykkedes til fulde hos Planlægning og Byggeri på Kalkværksvej i Aarhus. Forvaltningsbygningen fik store betonrelieffer med en smuk overfladestruktur og et mønster af trægrene.

Reliefferne er støbt hos betonelementproducenten Spæncom, der har et nært samarbejde med Line Kramhøft om bl.a. facadeelementer. Men først skulle der laves forme til reliefferne.

Her kom virksomheden MOEF ind i billedet. MOEF er et innovationshus beliggende på Refshaleøen. Virksomheden arbejder med en bred vifte af opgaver inden for innovation, produktudvikling, engineering, idéudvikling, marketing og udstillingsdesign.

Line Kramhøft kontaktede MOEF med tegninger af reliefferne. Herefter blev tegningerne omsat til data, som 3D-programmet SolidWorks kan anvende. Derefter designede MOEF støbeforme, som blev fræset ud på en stor, computerstyret CNC-fræser.

 

Relaterede artikler