Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udsmykket fængselsmur skal skabe trivsel

Anstalten i Herstedvester har fået en ny ringmur af betonelementer med fugle- og træmotiver.

En ny fængselsmur med kunstnerisk udsmykning skal gøre dagligdagen lidt mere afslappet for de indsatte i Danmarks mest sikrede fængsel, Anstalten i Herstedvester, med mange livtids- og forvaringsdømte.

Ringmuren er 725 meter lang og 5 meter høj. Den er opført af betonelementer, som er designet med ekstra kraftig armering for at kunne modstå angreb med en gummiged – en metode, der tidligere er blevet anvendt ved fangeflugt. Men samtidig er muren udsmykket med fugle- og træmotiver, som de indsatte selv har været med til at vælge.

Udsmykning symboliserer natur

Netop fugle og træer blev valgt, så man kan føle sig ude i naturen selv bag murene. Farven på elementerne har også været meget vigtig og er efter fremstilling af flere forskellige farveprøver endt med en varm farve, som har en positiv psykisk indvirkning.

Det er kunstneren Peter Holst Henckel, der har skabt udsmykningen, som er en billedserie, der viser livets cyklus – og årets cyklus. Udsmykningen er udført med Graphic Concrete, som kan overført enhver type motiv til overfladen på betonelementer i forbindelse med støbningen.

Læs om fængselsmuren i Magasinet Beton, nr. 1/2015.

 

Relaterede artikler