Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udvikling af æstetiske betonoverflader

Hvad sker der, når en tekstildesigner overfører sine idéer og fornemmelse for overflader og teksturer til det hårde og praktiske byggemateriale beton?

Foto: Stig Rune

For nogle år siden stillede tekstildesigneren Line Kramhøft sig selv spørgsmålet: Er det muligt at tilføre betonoverflader en æstetik og stoflighed, der kan gøre materialet mere nærværende og interessant for beskueren og ikke mindst dem, der bor og arbejder i betonbyggerier?

Tankerne førte til projektet ”Udvikling af æstetiske betonoverflader”, i samarbejde med betonelementfabrikken Spæncom og finansieret af fonden Realdania og med støtte fra Aalborg Portland, der også bidrog med deres ekspertise indenfor testning af beton.

I dag er der tegn på, at de synlige betonoverflader i nogen grad er på vej tilbage i arkitekturen, ofte i nye og mere velovervejede udgaver og godt hjulpet af nye fremstillingsteknologier, der giver anderledes muligheder for at nuancere overfladerne. Derfor er det interessant at tage et nyt kig på Line Kramhøfts arbejde, der kan betragtes som en slags designmæssig grundforskning, hvor hun har udforsket og udfordret betonen og dens væsen.

– Jeg beundrer det meget, når beton bliver anvendt bevidst i byggerier på en æstetisk enkel og funktionel måde, men der er desværre også rigtig mange betonbyggerier, der ikke giver noget fra sig, og hvor betonoverfladen fremstår trist og lukket, siger Line Kramhøft.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON 3-2021

 

Relaterede artikler