Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bæredygtigt drømmehus i beton

Det er robust. Det er smukt. Men først og fremmest er det bæredygtigt. Merethe og Bo Stjerne Thomsen har selv tegnet deres betonhus.

"Det er en meget stor glæde at bo i et ’tungt hus’ – det er energieffektivt og meget behageligt såvel kold vinter som hed sommer".

Sådan fortæller Merethe og Bo Stjerne Thomsen om deres betonhus i Randbøl, mellem Billund og Vejle.

Med solceller og jordvarme har familien både en lav energiregning og et lavt CO2-bidrag. Og indeklimaet er godt uanset årstid og vejr, fordi de tunge betonkonstruktioner med stor termisk masse bidrager med køling på varme sommerdage og opvarmning om natten.

De to er begge civilingeniører fra Arkitektur og Design på Aalborg Universitet. Kombineret med erfaring fra arkitekt- og designvirksomheder gav det et godt grundlag for selv at tegne huset, hvor beton spiller en gennemgående rolle.

Huset er opført af betonelementer. Sandwichelementer med indbygget isolering til facaderne og vægelementer indvendigt. Både de udvendige facader, de indvendige vægge og gulvene fremstår ’som støbt’ med rå betonoverflader. En robust og bæredygtig løsning, som eliminerer behovet for maling, tapet og gulvbelægning.

De indvendige vægge er behandlet med en diffusionsåben støvbinder. Gulvene er slebet og derefter behandlet med vandglas og sæbe. Det gør gulvene robuste, så de både kan klare spildt rødvin og heftige legeaktiviteter.

Læs mere om huset og se flere billeder i Magasinet Beton, nr. 4/2013.

Relaterede artikler