Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bæredygtige belægningssten

Målsætningen om genbrug af beton har ført til udvikling af belægningsprodukter, der indeholder op til 80 procent nedknust beton

Et punkt i Bæredygtig Beton initiativet er at skabe en mere cirkulær økonomi i betonbranchen, der producerer omkring to millioner ton betonaffald årligt. Gennem flere projekter har branchen forsøgt at vise vejen til at fremstille ny beton ved at genbruge gammel beton – på betonfabrikken Gammelrand Beton i Svebølle er det nu virkelighed.

Her er der nu blevet fremstillet en ny belægningssten på basis af genbrugt beton – der samtidig er overfladebehandlet, så den nedbryder kvælstof (NOx) og derfor har en miljøpositiv effekt.

  - Vi har udviklet nogle nye belægningssten, hvor over halvdelen af tilslaget er fra genbrugsmaterialer. Dels genanvendelse og nedknusning af vores eget betonaffald og dels ved anvendelse af stenmel fra vores egen grusgrav. Vi har gjort det for at være i overensstemmelse med FN's verdensmål om bæredygtighed, hvor affaldsmængden skal reduceres ved genvinding og genbrug - og ved at gøre det på denne måde, tærer vi mindre på ressourcerne, fremhæver Morten Pedersen, direktør i Gammelrand Beton.

Læs resten af artiklen i magasinet Beton her

 

Relaterede artikler