Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Beviser for betons bæredygtighed

Både fabriksbeton og betonelementer har papir på deres bæredygtighed. Og det efter troværdige europæiske standarder.

Beton er et miljøvenligt og bæredygtigt materiale, der oven i købet kan holde meget længe uden ret meget vedligeholdelse. Og nej, det er ikke bare en påstand, som PR-medarbejdere slynger ud. Betonbranchen er faktisk langt fremme med seriøse miljøvaredeklarationer baseret på livscyklusanalyse.

Både betonelementfabrikker og producenter af fabriksbeton har udarbejdet miljøvaredeklarationer for de mest anvendte produkter. Dermed kan rådgivende ingeniører, arkitekter og bygherrer nemt dokumentere, at deres projekter med beton er bæredygtige og klimavenlige.

Livscyklusanalyserne omfatter miljøpåvirkningen fra udvinding af råmaterialer til levering på byggepladsen. Herunder emissioner, forbrug af energi og vand, transport, affald samt bortskaffelse og genbrug.

Livscyklusanalyserne følger nøje den europæiske standard EN 15804 om bæredygtighed inden for byggeri og anlæg.  Den standardiserede struktur betyder, at data fra miljøvaredeklarationerne er troværdige og kan sammenlignes med andre materialer.

Relaterede artikler