Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

De har tidligere vundet Bæredygtig Beton Prisen

Nedtællingen til uddelingen af Bæredygtig Beton Prisen 2015 er i gang, og vi tager hul på ventetiden med et tilbageblik på de seneste tre vindere.

Bæredygtig Beton Prisen er en anerkendelse af de arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer, der står bag et bæredygtigt byggeprojekt med fokus på beton – som samtidig forener miljø, økonomi, samfund og æstetik.

Prisen uddeles næste gang under Bæredygtig Beton Konferencen den 10. marts i København. Årets nominerende er endnu ikke offentliggjort, men indtil da kan du lade dig inspirere af de seneste tre vindere.

2013 ­– Rabalder Parken

Normalt er et regnvandsanlæg ikke noget, der får folk op af stolene. Men det er det i Roskilde, hvor Rabalder Parken også fungerer som skatepark.

I våde perioder er anlægget et regnvandsbassin, og i tørre perioder rykker skaterne ind og laver tricks på den håndpudsede betonoverflade.

Et godt eksempel på, hvordan beton og bæredygtighed kan tænkes ind i et samlet projekt, der forener miljø, æstetik og social ansvarlighed.

2011 – DANVA Vandhuset

Vandhuset i Skanderborg er et miljø- og energirigtigt hus, der fungerer som domicil for DANVA.

Vandhuset er særligt innovativt i forhold til en bæredygtig behandling af regnvand med sit tilbageholdelsesbassin, vandbede, permeable belægninger, vandrender i indkørslen og regnvandssø.

2009 – Skuespilhuset

Skuespilhuset på Kvæsthusbroen i København viser mange aspekter af betons bæredygtighed. De termoaktive betonelementer lagrer overskudsvarme fra lys og tilskuere, som både bruges til opvarmning og køling med havvand. Det sparer 30 procent på varmeregningen og hele 75 procent på energiforbruget til køling.

Derudover er der brugt grøn beton med et lavere indhold af cement til de indvendige konstruktioner, hvilket reducerer betonens CO2-bidrag.

Læs mere om de tre seneste vindere.

Relaterede artikler