Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Digitale beregninger sikrer bæredygtighed

Ingeniørvirksomheden Niras har brugt Betonelement-Foreningens skive-beregningsprogram til at dimensionere et nyt elementbyggeri i Ørestad Nord. Beregningerne gør det muligt at skabe et fleksibelt, bæredygtigt og fremtidssikret multihus bestående af få faste elementer.

Betonelement-Foreningen har i samarbejde med Niras, DTU og selskabet Optum Computational Engineering udviklet et digitalt værktøj, der kan beregne betonelementernes bæreevne og dermed reducere armeringsmængden til et minimum. Skiveberegningsprogrammet er anvendt af Niras til at dimensionere og optimere komplekse vægskiver i opførelsen af et nyt multihus i Ørestad Nord. Det har gjort, at kravene til et fleksibelt og bæredygtigt multihus er overholdt.

– Skiveberegningsprogrammet har gjort det muligt at skabe et fleksibel multihus. Og med fleksibel mener vi mange anvendelsesmuligheder. Takket være nøjagtige beregninger får vi en bygning med ganske få bærerende vægelementer, fordi programmet kan udregne væggenes bæreevne. Det betyder, at vi optimerer byggeriet ved at udnytte væggenes maksimale bæreevne, så vi får færre vægge i bygningen, siger ekspertisechef hos Niras, Lars Zenke Hansen.

Bygningens faste elementer består udelukkende af facader, etageadskillelser, søjler, bjælker og trappekerner. Dermed kan bygningen uproblematisk og uden de store ændringer laves om, hvis en eventuelt ny lejer ønsker at bruge den til andre formål, end den er indrettet til på nuværende tidspunkt.

Læs hele artiklen i magasinet Beton her


Relaterede artikler