Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gammel fabriksgrund omdannes til boligområde

”Bifaldet” – et nyt projekt i det prisnominerede Musicon Bydelen. Efter sommerferien starter et nyt projekt i bydelen Musicon, der var et af de tre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen 2017.

Unicon​s gamle fabriksgrund i den nye bydel i Roskilde skal forvandles til boligområde som led i udviklingen Musicon.

KSE Ejendomme opfører 62 ejerlejligheder. Roskilde Kommune har stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i den nye aktive og levende bydel – og det lever byggeriet op til.

Projektet, der er døbt ”Bifaldet”, er tegnet af Kullegaard Arkitekter As​, Svendborg Architects​ og Schønherr​, Stb Byg Hq​ er valgt som entreprenør og har været med i processen gennem hele udviklingsforløbet.

- Samarbejdet har været i stil med tidligere partering forløb, så vi har i fællesskab arbejdet os frem til pris og løsninger fremfor udelukkende at finde løsninger ud fra en pris, som vi normalt gør i licitationer, fortæller adm. direktør hos STB Byg, Jens Winther til Building Supply.

Det er hensigten at skabe et moderne, urbant boligbyggeri i tæt samspil med nærområdet. Lejlighederne, alle med en eller flere terrasser, varierer i størrelse fra 78 til 135 m², mens penthouselejlighederne får arealer på 153 m². I en af bygningerne er den øverste etage reserveret til fælles faciliteter i bestræbelserne på at dyrke fællesskabet.

Foto: 3D Vizual

 

Relaterede artikler