Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Genanvendelse og betonstandarden

I den nyeste opdatering til betonstandarden DS/EN 206 DK er der enkelte nye åbninger med hensyn til at bruge genbrugsbeton som tilslag til beton


"DS/EN 206 DK NA:2018 Beton - Specifikation, egenskaber, produktion og overensstemmelse - Regler for anvendelse af EN 206 i Danmark” er den nyeste revision af standarden, og den er udgivet 6./9.-18. De overordnede retningslinjer er europæiske, men kravene til genanvendt tilslag til beton er skrevet i Danmark. Det er op til de enkelte lande selv at lave deres egne regler lige på det område. Det gøres ud fra den bedste viden man har på det pågældende tidspunkt.

- Der er en fin balance mellem at sikre, at vi får god og holdbar beton, og samtidig sikre, at mulighederne står åbne. Kravene er lavet ud fra erfaringer og testforsøg. Når der bliver publiceret videnskabelige artikler og gennemført projekter som ARC/Sydhavn Genbrugscenter, kan der ved næste revision blive ændret på kravene, hvis man i branchen er enige om, at det er sikkert og forsvarligt. Det skal være begrundet, hvorfor man åbner for nye muligheder, siger civilingeniør og chefkonsulent i Betonelement-Foreningen, Pernille Nyegaard. Hun tilføjer:

- Mange af de høringssvar, der er kommet ind i forbindelse med den seneste revision handler netop om det her punkt, så det er helt klart noget, der er oppe i tiden. Der er ikke lavet særlig meget om det i standarden. Der har altid været åbninger i standarderne for, at man kan bruge genanvendt beton, men hvor det tidligere har stået to forskellige steder, i produktstandarden og i standarden for dimensionering, er det nu samlet i en standard, siger Pernille Nyegaard.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-4 2018


Relaterede artikler