Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Grøn beton vs. traditionel beton

Hvad er forskellen egentligt på den danske nyudviklede grønne beton og så den traditionelle beton, som vi kender og har anvendt mange år tilbage? Få svaret lige her.

Foto: Torben Eskerod

Den traditionelle beton

Den traditionel portlandcement består af cirka 90 procent cementklinker. De resterende cirka 10 procent ligeligt fordelt mellem kalksten og gips. Udfordringen med den type cement er, at produktionen er energiintensiv. 

Den grønne beton
Den nyudviklede grønne cement- og betontype består derimod af cirka 62 procent cementklinker, knapt 17 procent kalcineret ler, knapt 17 procent kalksten og resten gips, hvilket giver et markant mindre CO2-aftryk. Den nye grønne beton kan således reducerer CO2-aftrykket på klimaet med op til 30 procent. 

Grøn Beton II-projektet
Den grønne beton er udviklet i innovationskonsortiet 'Grøn Omstilling af Cement og Betonproduktion i Danmark', i daglig tale Grøn Beton II-projektet.

Det overordnede mål i projektet er at udvikle løsninger, som er med til at skabe grundlag for fortsat grøn omstilling af cement- og betonproduktion i Danmark. Projektet gennemføres i perioden fra marts 2014 til marts 2019 og er medfinansieret af Innovationsfonden.

Bag Grøn Beton II står Aalborg Portland A/S, Dansk Fabriksbetonforening og Dansk Beton i Dansk Byggeri, Unicon A/S, Sweco A/S, Rambøll Danmark A/S, MT Højgaard A/S, Banedanmark, Vejdirektoratet, Femern A/S, Energistyrelsen, Teknologisk Institut (projektleder), DTU Byg, Erhvervsakademiet Lillebælt, Københavns Erhvervsakademi, Via University College, Erhvervsakademi Sjælland og Center for Betonuddannelse. 

Læs mere om Grøn Beton II