Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvad er Danmarks mest bæredygtige byggeri eller anlæg?

Hvert 2. år uddeler Dansk Beton den prestigefyldte Bæredygtig Beton Pris. Det sker næste gang ved den store Bæredygtig Beton Konference, der afholdes i marts 2015 på Tivoli Hotel & Congress Center.

Bæredygtig Beton Prisen er indstiftet af Dansk Beton, og når den uddeles i 2015, er det 4. gang et dansk byggeri eller anlæg bliver præmieret. De tidligere vindere tæller prominente byggerier og anlæg som Rabalder Parken i Roskilde, DANVA Vandhuset i Skanderborg og Skuespilhuset i København. Prisen uddeles som en anerkendelse af de arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer, som har udført et bæredygtigt byggeri eller anlæg med beton.

De fire kriterier for bæredygtighed

Prisen bygger på en vurdering af de fire kriterier for bæredygtighed; miljø, æstetik, samfund og økonomi. Kriterierne kan fx komme til udtryk i et byggeri i form af energiudnyttelse, form & funktion, indeklima eller drift- og vedligeholdelsesomkostninger. Vinderen fra 2013 – Rabalderparken – formår netop at leve op til kriterierne for bæredygtighed, fx ved både at være et regnvandsanlæg og en skaterpark. Skuespilhuset, der vandt prisen i 2009, udmærker sig derimod bl.a. med et dæk af termoaktive betonelementer, der lagrer overskudsvarme fra lys og tilskuere, og som både bruges til opvarmning og køling med havvand.

Indstil et byggeri eller anlæg

Du kan være med til at indstille et byggeri eller anlæg til Bæredygtig Beton Prisen. Projektet skal være opført i Danmark, og være indviet før prisuddelingen finder sted i marts 2015. En dommerkomité nominerer 3-5 projekter blandt de indstillede forslag, og så er det ellers op til danskerne, hvem der skal vinde. Selve afstemningen åbner d. 1. december.

Perioden for indstilling af et byggeri eller anlæg, der fortjener anerkendelse, er afsluttet.

Vil du læse mere om de tidligere vindere, kan du gøre det her:

2013 - Rabalder Parken
2011 - DANVA Vandhuset
2009 - Skuespilhuset

Relaterede artikler