Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Komfort Husene: Optimalt termisk indeklima med effektiv soloafskærmning

Det 10 år gamle pionerprojekt Komfort Husene bidrog med vigtig viden og indsigt i, hvordan lette og tunge konstruktioner påvirker energiforbruget og indeklimaet i lavenergiboligbyggerier.


Et af de forsøgsbyggerier i nyere tid, der har givet mest indsigt og viden om lavenergibyggeri og indeklima, er de 10 enfamiliehuse, der i 2008- 2009 blev opført i Skibet ved Vejle. Et konsortium bestående af ISOVER, Middelfart Sparekasse og ZETA Invest tog initiativet til projektet og stod for finansieringen af Komfort Husene, som projektet blev kaldt.

Husene blev designet og opført efter principperne i det tyske passivhuskoncept og certificeret af den uvildige danske passivhusekspert Søren Pedersen. Otte af husene opnåede certificering som passivhuse.

Ensidigt fokus på varmeforbrug
 - Passivhuskonceptet har bestemt nogle kvaliteter, men tilgangen er ikke holistisk nok. Man fokuserer for ensidigt på at reducere opvarmningsbehovet og for lidt på at reducere det totale energiforbrug, forklarer civilingeniør, ph.d. Rasmus Lund Jensen, der er lektor ved Institut for Byggeri og Anlæg på AAU.

Ifølge Rasmus Lund Jensen bygger passivhuse på en strategi om at isolere husene så godt, at man ikke behøver et egentligt varmesystem, men kan varme husene op med ventilationsluften, sol og det interne varmetilskud fra beboere og elektriske apparater.

Læs hele artiklen i magasinet Beton her

 

Relaterede artikler