Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kommune kan spare 5,3 mio. kr. på at bygge nyt

Hillerød Kommune har revet en gammel administrationsbygning ned, og er nu ved at bygge en ny Klima- og Miljøpark. En totaløkonomisk vurdering viste nemlig, at de kunne spare 5,3 mio. kr. ved at bygge nyt fremfor at renovere.

Hillerød Kommune overtog i 2007 en administrationsbygning fra amtet, som de ikke helt vidste, hvad de skulle stille op med. Derfor fik de lavet en totaløkonomisk vurdering, der viste, at det bedst kunne betale sig at rive bygningen ned og genopføre den på ny som et BR20 lavenergihus.

Kan spare 5,3 mio. kr.

Ifølge beregningerne vil den nye bygning koste 34 mio. kr. at bygge. Det ville kun have kostet 12,7 mio. kr. at renovere den, men til gengæld ville de akkumulerede omkostninger over 40 år være på 67,5 mio. kr. mod blot 62,2 mio. kr. for den nye bygning – altså vil kommunen kunne spare 5,3 mio. kr.

Flere eksempler

Rapporten ’Nybyg eller renovering’ er udarbejdet af Dansk Byggeri og Dansk Beton i samarbejde med Rambøll. Her gennemgår de 14 større kommunale renoveringsprojekter fra hele landet, og administrationsbygningen i Hillerød er bare ét eksempel på, at der oftest er millioner at spare ved at droppe renoveringen og i stedet bygge nyt. Se også:

Københavns Kommune kunne have sparet 15 mio. kr. på Emdrup Svømmebad
Albertslund Kommune kunne have sparet 58 mio. kr. på 145 gårdhavehuse
Kolding Kommune har sparet 2 mio. kr. på en tilbygning til Vonsild Skole


Beregn selv

Rapporten indeholder også et brugervenligt værktøj, hvor du ved hjælp af et regneark kan vurdere, om en eksisterende bygning med fordel kan renoveres, eller om det bedre kan betale sig at rive ned og bygge nyt.

Læs hele rapporten og prøv regneværktøjet

Relaterede artikler