Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kommuner kan spare millioner på at bygge nyt

Albertslund Kommune kunne have sparet 58 mio. kr. ved at bygge nyt i stedet for at totalrenovere en række gårdhavehuse. Og sådan er det oftest ifølge offentliggjort rapport.

I 2014 besluttede Albertslund Kommune at totalrenovere 145 gårdhavehuse i Albertslund Syd. Hvert rækkehus på 100 m2 blev renoveret for 750.000 kr., men det var ifølge rapporten "Renovering eller Nybyg" totaløkonomisk ikke den bedste løsning.

Ved at rive de eksisterende huse ned og bygge nye moderne boliger i samme størrelse ville anlægsomkostningerne have været på 1,2 mio. kr., men til gengæld ville de akkumulerede omkostninger over 20 år kun nå op på 3,7 mio. kr. mod 4,1 mio. kr. for de renoverede huse – altså en besparelse på hele 400.000 kr. pr rækkehus og 58 mio. kr. på hele projektet.


Millioner at spare

Det er Dansk Byggeri og Dansk Beton, der i samarbejde med Rambøll står bag rapporten. Her gennemgås 14 større kommunale renoveringsprojekter fra hele landet. Og gårdhavehusene i Albertslund er bare ét eksempel på, at der oftest er millioner at spare på driftsomkostningerne ved at droppe renoveringen og i stedet bygge nyt.

Se også eksemlet fra Københavns Kommune, som kunne have sparet 15 mio. kroner ved at bygge nyt, da de i 2007 valgte at renovere Emdrup Svømmebad.

Beregn selv

Rapporten indeholder også et brugervenligt værktøj, hvor du ved hjælp af et regneark kan vurdere, om en eksisterende bygning med fordel kan renoveres, eller om det bedre kan betale sig at rive ned og bygge nyt.

Læs hele rapporten og prøv regneværktøjet

Relaterede artikler