Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Modellering af grøn betons holdbarhed

Med en nyudviklet beregningsmodel fra DTU er man tættere på at kunne vurdere en hvilken som helst ny beton- sammensætnings holdbarhed ud i fremtiden, og på at vurdere betonens modstandskraft overfor blandt andet chloridindtrængning.

Hvis de nye, grønne cement- og betontyper med mindre CO2-aftryk skal blive til mere end et skrivebordsprojekt, er det vigtigt, at cementen og betonens egenskaber på en lang række områder dokumenteres at være lige så gode som de eksisterende typer. Arbejdet med beton er i høj grad erfaringsbaseret, og selv med accelererede prøvningsmetoder kan det tage lang tid at gennemprøve nye typer.

Som led i Grøn Beton II projektet har forskere på DTU Byg udviklet en beregningsmodel, der kan modellere en betons holdbarhed på langt sigt, og som gør det muligt at vurdere holdbarheden af nye, mere miljøvenlige tilsætninger til betonblandingerne. Arbejdet er startet før Grøn Beton II af professor Björn Johannesson og videreudviklet i det aktuelle projekt. Projektet har haft deltagelse af bl.andt andet adjunkt, ph.d. Alexander Michel fra DTU Byg og Mouad Addassi postgraduat på DTU, der har skrevet ph.d.-afhandling om den nye beregningsmodel.

Læs hele artiklen i Magasinet Beton her.

 

Relaterede artikler