Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nye erhvervsforsker-projekter skal gøre betonbranchen grønnere

To spændende betonprojekter er med i klyngen af nye erhvervsforsker-projekter, hvor virksomheder, offentlige organisationer og forskningsinstitutioner i samarbejde skal udvikle nye løsninger inden for cirkulært byggeri.

Når 14 erhvervsforskere inden længe smøger ærmerne op og går i gang med at udvikle nye forretningsmodeller, nye teknologier og ny viden, der skal bane vej for udbredelsen af cirkulært byggeri i Danmark, er det glædeligt, at der er to betonprojekter iblandt. 

Projekterne bliver hver især til i et samarbejde mellem den enkelte Erhvervs-ph.d. eller Erhvervspostdoc, en forskningsinstitution samt en virksomhed eller offentlig organisation. Samtidig modtager de alle finansiering fra Innovationsfonden og foreningen Realdania, der har et fælles mål om at booste den grønne omstilling i byggesektoren.

To betonprojekter iblandt
I klyngen af de 14 projekter finder man to spændende betonprojekter, der skal bidrage til den samlede målsætning om at udvikle nye løsninger inden for cirkulært byggeri.

Det ene projekt hedder 'Design and Analysis of Modifiable Structural Systems for Circular Use of Buildings Made of Precast Concrete Elements' og udarbejdes i et samarbejde mellem Contiga, Erhvervs-ph.d. Sara Sofie Vestergaard, Rambøll Danmark A/S og DTU Byg. Projektet skal udvikle helt nye og mere fleksible betonkonstruktioner, som er målrettet fremtidens behov for ombygninger af eksisterende konstruktioner og på den måde bidrage til, at vi sparer på ressourcerne. Projektet taler ind i Bæredygtig Beton initiativets spor 4 initiativ nr. 2, som netop omhandler fleksible og holdbare konstruktioner.

Det andet projekt går under navnet 'Durability of concrete with new supplementary cementitious materials' og er et samarbejde mellem Vejdirektoratet, Erhvervs-ph.d. Maxime Ranger og DTU Byg. De skal sammen dykke endnu længere ned i holdbarheden af nye grønne bindersystemer. Derved relaterer projektet sig til Bæredygtig Beton initiativets spor 3 nr. 1, som handler om at udvikle og implementere nye cementtyper. 

Fra Dansk Beton skal lyde et stort tillykke til de studerende og virksomhederne, der indgår i samarbejdet. Vi har store forventninger til projekterne, som vi glæder os til at følge. 

Læs mere om projekterne på Innovationsfondens hjemmeside her


Relaterede artikler