Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PH.D: Projekt om nedknust beton

Nyt ph.d.-projekt på DTU skal give svar på hvilken anvendelse af nedknust beton, der rent faktisk er mest bæredygtig. Det skal ske ved at bruge livscyklusvurderinger til at vurdere tre vigtige problemstillinger

Der er ingen tvivl om, at man får de største CO2-besparelser, hvis man kan genanvende de eksisterende betonstrukturer i et byggeri, sådan som vi så det i forbindelse med renoveringen af Dansk Industris hovedkvarter på Rådhuspladsen, siger videnskabelig assistent Louise Green Pedersen fra Institut for Byggeri og Anlæg på DTU BYG.

Louise Green Pedersen har skrevet speciale om genanvendelse af nedknust betontilslag som erstatning for naturlige tilslag, og venter nu på, at de sidste brikker skal falde på plads omkring hendes kommende ph.d.-projekt.

Tre LCA undersøgelser
- Vi starter op med livscyklusvurderingen (LCA) her i januar. Vi ved reelt ikke, hvor man får den bedste udnyttelse af betonaffaldet – om det er som vejfyld eller som tilslag i ny beton. Vi har ikke nogen resultater endnu, men vi har sat rammerne op for de tre LCA- undersøgelser vi vil lave, forklarer Louise Green Pedersen.

- Den første LCA handler om at undersøge brugen af nedknust beton til vejfyld kontra tilslag til ny beton. Den anden LCA kommer til at handle om, hvorvidt knusningen skal foregå på stedet som i Pelican Self Storage projektet, eller om det skal køres et andet sted hen for at blive knust, og så videre derfra til produktionsstedet. I den sidste LCA går vi ind og sammenligner CO2 belastningen fra indvindingen af naturlige tilslagsmaterialer med nedknusningsprocessen til produktion af genbrugsbeton, siger Louise Green Pedersen.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-4 2018

Relaterede artikler