Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Rundt domicil midt i naturen

Cirkulære huse hitter i øjeblikket, da de kræver mindre varme end firkantede. Heldigvis er beton særlig formbart, og det har arkitekterne udnyttet i Ringkøbing-Skjerns nye udviklingscenter.

Midt i Skjerns smukke engområder rejser Ringkøbing-Skjerns nye udviklingscenter Innovest sig. Med sin runde organiske form og græs på taget ser det ud som om, bygningen er steget direkte op af jorden. Det er den dog ikke.

Det er den lokale arkitekt Bo Christensen, der, sammen med Årstiderne Arkitekter, står bag det spektakulære cirkulære domicil, hvor de har gjort brug af betonens formbare egenskaber til at bygge rundt – og energivenligt.

Bæredygtigt byggeri

Den runde geometri sparer nemlig på varmen, da bygningens overflade er mindre i forhold til rumfanget, og dermed bliver bygningen særlig energivenlig. Faktisk bruger Innovest ifølge arkitekterne bag kun cirka en tredjedel af den mængde strøm, som et moderne lavenergihus bruger.

Særlig betonløsning

Den cirkulære form har også krævet en særlig betonløsning i forhold til de 10.000 m2 etageadskillelse. Her har arkitekterne valgt SL-Dækket, som har en stor grad af fleksibilitet.

Ideen til den runde bygning stammer fra Skjern Å. I disse år er den ved at finde tilbage til sit oprindelige snoede forløb, og det gav inspirationen til at arbejde med de runde former.

Læs mere om Innovest på byggeplads.dk

Relaterede artikler