Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skybrudstunneller i beton

Mere end 300 forskellige projekter og investeringer i milliardstørrelse skal over de næste 20 år sikre hovedstaden mod hændelser som skybruddet i 2011. Løsningerne spænder lige fra massive, underjordiske skybrudstunneller i beton til grønne vejbede, der kan nedsive regnvandet.

Der var tale om en såkaldt 100-årshændelse, da København den 2. juli 2011 på en lun sommeraften blev ramt at et skybrud af uset voldsomhed. Skaderne fra regnen den lørdag kom til at koste forsikringsselskaberne 6,2 mia. kroner, men forsikringsbranchen vurderede, at de samlede udgifter inklusive selvrisiko og ikke-forsikrede ejendele løb op i mere end 9 mia. kroner.

Skybruddet var et wake-up call for både borgere og myndigheder, og gav anledning til at Københavns Kommune i 2012 varslede med en skybrudsplan. Over en periode på 20 år skal byen ved hjælp af milliardinvesteringer og mere end 300 forskellige projekter, sikres bedst muligt mod hændelser med ekstremregn.

Udover Københavns Kommune er den vigtigste aktør i projektet Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR, der blandt andet står for vandforsyning og spildevandsafledning i København og syv omliggende kommuner.

Sankt Annæ Plads, Bryggervangen og Skt. kjelds plads samt Gentofterenden er eksempler på projekter i forbindelse med skybrudsplanen

Du kan læse resten af artiklen i den nyeste udgave af magasinet Beton


Relaterede artikler