Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Socialt boligbyggeri med balkoner i hvidt beton

Socialt boligbyggeri kan også være synonymt med smuk, klassisk arkitektur

Det beviste det franske arkitektfirma Antonini Darmon, da de tegnede en social boligblok i nærheden af Paris med facader i hvid beton inspireret af den gamle Renault-fabrik.

Området

Bydelen Boulogne-Billancourt vest for Paris var tidligere et af Frankrigs store industriområder, der blandt andet husede de gamle Renault-fabrikker. I dag er Boulogne-Billancourt mest et boligområde, der dog stadig huser mange store virksomheders hovedsæder – heriblandt Renaults.

Modernitet med nostalgi

Syv forskellige arkitektfirmaer blev hver bedt om at tegne en bygning til bydelen – på et areal af byplanlæggerne kaldet Macrolot B5. Fællesnævneren var facader i hvid beton for at skabe sammenhæng mellem byggerierne. Men særligt Antonini Darmons byggeri – kaldet ”Arches Boulogne” – står frem som noget helt unikt, ikke mindst på grund af bygningens yderskal, der består af buede balkoner i hvidt beton. Udover et nostalgisk, men moderne afsæt i de gamle Renaultfabrikkers stilmæssige udtryk, tjener yderskallen også de formål at give samtlige 33 lejligheder et udendørs opholdsrum, privatliv samt at skærme mod varmen fra solen om sommeren.

Bygningen er fritstående i området, så den kan beundres fra alle vinkler. Og da byggeriet er skabt med henblik på både at spare energi og til tidens klimatiske udfordringer, er bygningen også skabt til at opsamle og behandle regnvand for at aflaste kloaksystemet ved skybrud.

Hvid beton i Danmark
Hvid beton giver helt nye æstetiske muligheder og mere lys i byrummet. Herhjemme er Aalborg Portland er førende inden for hvid cement til beton – med blandt andet Aalborg WHITE, der eksporteres til 70 lande over hele verden. Den kalksten, der anvendes til Aalborg WHITE er helt fri for det mørke sand og ler, der ofte forurener den rene, hvide kalk.

Du kan læse mere om hvid cement til hvid beton her

 

Relaterede artikler