Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tættere på den grønne beton

Resultaterne fra det fireårige innovationsprojekt Grøn omstilling af cement- og betonproduktion (Grøn Beton II) er meget positive med hensyn til udviklingen af nye bæredygtige cement- og betontyper.

Innovationskonsortiet Grøn Omstilling af Cement- og Betonproduktion (i daglig tale Grøn Beton II) er et fireårigt udviklingsprojekt, der inddrager mange af de vigtigste aktører inden for både forskning, rådgivning og fremstilling af cement og beton i Danmark. Projektet er delvist støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på 29 mio. kroner. Projektet afsluttes i marts 2019.

Projektet har kigget på muligheder for at reducere det miljømæssige fodaftryk fra cement- og bindersystemer, og hovedfokus har været på brugen af alternative råmaterialer, der kan reducere CO2-udledningen ved cementproduktion i en nær fremtid, hvor flyveasken slipper op. Affaldsproduktet flyveaske fra kulfyrede kraftværker er et vigtigt delmateriale til beton, der gør det muligt at spare på cementen, og som samtidig tilfører den færdige beton en række ønskværdige egenskaber. Men med beslutningen om at udfase de kulfyrede kraftværker i Danmark, vil flyveaske snart blive en mangelvare.

Ifølge projektleder Lars Nyholm Thrane fra Teknologisk Institut, har der været syv fokuspunkter i udviklingsprojektet.

Læs hele artiklen i den seneste udgave af magasinet BETON

 

Relaterede artikler