Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vejen til 70 procent CO2-reduktion

Klimaaftrykket i beton stammer altovervejende fra den CO2-tunge cementproduktion. Nu har regeringens klimapartnerskab for energiintensiv industri udstukket en farbar vej, hvor man opretholder cementproduktionen og samtidig realiserer de ambitiøse mål i den nye klimalov.

Danmarks første klimalov skal sikre en 70 procent reduktion i udledningen af drivhusgasser i 2030. Landets virksomheder spiller en vigtig rolle i indsatsen for at nå det mål, og derfor har regeringen sammen med erhvervslivet etableret 13 klimapartnerskaber.

Michael Lundgaard Thomsen, managing director på Aalborg Portland, er formand for klimapartnerskabet for den energiintensive industri, der ud over cementfabrikken blandt andet tæller raffinaderier og sukkerfabrikker. I partnerskabet indgår også brancheorganisationer som f.eks. Dansk Beton.

Efter et intensivt analysearbejde fremlagde partnerskabet i marts sine anbefalinger. Heri konkluderer man, at den energiintensive industri selv vil kunne levere 30 procent CO2-reduktion frem til 2030.


Læs resten af artiklen i magasinet Beton her

 

Relaterede artikler