Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Villa Villekulla på Amager

Børnekulturhus Ama’r er et fascinerende betonbyggeri med et noget usædvanligt udseende.

Foto: Dorte Mandrup Arkitekter

Du kan ikke undgå at kigge to gange, når du drejer forbi hjørnet på Amager, hvor Børnekulturhus Ama’r nærmest er trukket ud af gavlene på de eksisterende højhuse. Det fascinerende betonbyggeri har som et andet Pippi Langstrømpehus uregelmæssigt spredte vinduespartier og skråt fald fra begge sider ned mod hjørnet, så der kommer mest muligt sol ind i gården bagved.

Det er Dorte Mandrup Arkitekter, der står bag, men børn i kvarteret har også haft stor indflydelse på det endelige design. Kunstneren Kerstin Bergendal har afholdt workshops, hvor de små københavnere har lavet tegninger og modeller med deres ønsker til, hvordan deres drømmehus skal se ud.

Mix af materialer

Huset indbyder til leg og kreativitet med masser af skæve vinkler, huler og små hyggelige nicher. Og så er der i den grad leget med materialerne. Ydervægge og lofter står i hvidmalet eller rå beton, og bliver komplimenteret af alt lige fra træ, glas, filt og … legoklodser. Under en smal trappe er der nemlig en lille niche med legoplader på væggen, mens trappen leder op til et helt sort tårnværelse. Og et andet rum er klædt helt i rød filt. Gulvet i stueetagen er desuden i lakeret beton, som en forsættelse af torvet udenfor.

Børnekulturhus Ama’r vandt i 2013 Magasinet Byggeris pris for Årets Byggeri.

Se flere billeder af det finurlige kulturhus hos Dorte Mandrup Arkitekter

Relaterede artikler