Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyheder

  08-04-2019

  Tæppet og løberen

  Kunstværket Dag & Nat i betonfliser er installeret i Skovlunde Bypark med Anja Franke som kreativ motor.

  07-04-2019

  Brug ikke finstof fra nedknust beton under belægninger

  Når man nedknuser beton til genanvendelse i ny beton, står man tilbage med omkring 40 procent finstof, som skal bruges til andre formål. Men at bruge den under belægninger som afretningslag eller til fuger, som flere har valgt at gøre, er en rigtig dårlig idé, da det kan medføre bl.a. sætningsskader.

  06-12-2018

  Genanvendelse er meget mere end nedknust beton

  Bygge- og anlægsaffald udgør ca. 30% af alt det affald, der genereres i Danmark. Det svarer til ikke mindre end 4,3 mio tons om året. Er det affald? Er det ressourcer, der er egnet til genanvendelse? Eller kan affaldsmængden reduceres ved at bygge smartere? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver stillet i den danske betonbranche i øjeblikket.

  23-11-2018

  Følg den gældende standard og begræns ukrudt på belægninger

  I dag er det både dyrt og besværligt for kommunerne at fjerne ukrudt på fortove, torve og veje rundt omkring i byerne. Men hvis man lægger fliser, sten og anden belægning efter de gældende standarder, kan kommunerne spare penge – samtidig med, at de kan skære ned på brugen af pesticider.

  06-08-2018

  Skulpturhave i beton

  Højbede i skulpturhave ved plejehjemmet Digterparken i Grenå er støbt i beton med afstøbninger af tynde granstammer.

  02-07-2018

  Drænbeton og lokal afledning af regnvand

  LAR-løsninger kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre byområder mod store og pludselige regnmængder, og et vigtigt element er permeable belægninger som drænbeton.

  02-07-2018

  Web-app: Få viden om beton med få klik

  Viden om beton er en app, hvor du nemt og hurtigt kan downloade nyttige publikationer om beton. App’en samler alt det, du har brug for på ét sted og er bygget overskueligt op i fire emner; blok, afløb, belægning og fabriksbeton. Vi hjælper dig godt i gang.

  21-06-2018

  Temablad om overflader på betonsten- og fliser

  I temabladet kan du læse om, hvilken overflade man kan forvente på betonsten og -fliser, samt hvilke variationer der kan forekomme.

  06-04-2018

  Byens Gulv 2019

  Byens Gulv 2019 bliver afhold onsdag den 30. januar.

  18-01-2018

  Rigtigt håndværk er blevet moderne

  Aarhus Cementvarefabrik fokuserer på specialopgaver inden for beton. Beton er nemlig et materiale med uanede muligheder både i form, overflade og farver.

  12-06-2017

  Sådan kontrolleres kvaliteten af betonsten

  Maskiner klarer mere og mere i produktionen af belægningssten, men intet parti sendes videre fra fabrikken, før operatørens skarpe blik har frikendt det for eventuelle fejl og mangler.

  18-01-2017

  Byens gulv skal designes til Jeg-generationen

  De udenlandske hovedtalere på konferencen Byens Gulv gør op med årtiers byplanlægning med store overordnede designs. Byens arealer skal i stedet tilpasses de nye Jeg-mennesker, der vil have individuelle oplevelser.

  20-12-2016

  Vi skal tænke byrum før bygninger

  Lederen af den store forandring af Gellerupparken i Aarhus har lært en dyr lektie, men ser fejlene blive begået igen og igen i nye bydele rundt om i landet. Det fortæller han om på konferencen Byens Gulv.

  13-12-2016

  Kvarteret på kanten

  Med respekt for stedets maritime historie spirer en ny bydel omkring Århusgade på Nordhavn.

  21-11-2016

  Vandet skaber mulighederne for fremtidens gulv i byerne

  Vi er pinedød forpligtede til at udnytte de snesevis af milliarder, vi bruger på at skaffe monsterregnen bort, til at gøre byerne bedre. Men det kræver, at alle involverede tænker nyt, siger en af keynote-talerne på den kommende konference om Byens Gulv

  18-11-2016

  Danskerne sukker efter sort beton

  Målet er at få sorte betonfliser til at forblive sorte. Men hvordan?

  07-11-2016

  Betonbranchen er i topform

  Bygge- og anlægsbranchen er inde i en positiv udvikling, hvor flere virksomheder har overskud. Og især betonvirksomhederne er i fremgang, viser ny analyse

  12-10-2016

  Luftrensende beton skaber bedre byklima

  Natur og kemi går sammen for at sikre et sundere klima i travle danske byområder

  11-10-2016

  Kvæsthusmolen brillerer med beton i alle afskygninger

  Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset i København er nu taget i brug – og beton er en central del af det anmelderroste projekt.

  19-09-2016

  Vesterhavet tur-retur på beton

  Ny betonpromenade på Rømø er inspireret af naturens egne former.

  18-04-2016

  3 byrum med fremragende arkitektur

  Foråret et er kommet, og nu er det bare med at komme ud og nyde solen – og måske noget smukt beton samtidig. Vi har fundet tre eksempler på byrum med arkitektur i verdensklasse fra Magasinet Beton.

  13-04-2016

  Frisk terrassen op med beton

  Sommertid er udetid, og du kan gøre din terrasse endnu mere indbydende med et pift af råt beton i form af nye fliser, en stilren havemur eller et par frodige plantekrukker.

  07-03-2016

  Håndværkerfradrag til permeable belægninger

  Permeable belægninger er kommet med i BoligJobordningen.

  08-02-2016

  Kæmpe betonfliser giver Århusgadekvarteret kant

  Det nye kvarter i Nordhavnen er inspireret af havnens rå og robuste fortid – og det går igen i de mange detaljer. Se bare disse enorme betonfliser med stålkanter.

  26-01-2016

  Bevægelse i det offentlige rum

  Lektor og Landskabsarkitekt Ph.d. Bettina Lamm vil på konferencen Byens Gulv give tilhørende indsigt i det der kan betegnes som aktiverende urbane rum.

  05-01-2016

  KEY NOTE SPEAKER: GÜNTHER VOGT (1957)

  Den ene hovedtaler på Byens Gulv bliver Landskabsarkitekt Günther Vogt. Günther Vogt er født i Liechtenstein og uddannet i Schweiz. Han har tidligere haft tegnestue sammen med Dieter Kienast, og har siden 2000 drevet sin egen tegnestue Vogt Landschaftsarchitekten med kontorer i Zürich, London (2008) og Berlin (2010).