Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyheder

  20-05-2020

  Havefliser, der lægges rigtigt, kan holde dobbelt så længe

  Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis en få år gammel terrasse skal skiftes ud, fordi betonfliserne ikke er lagt efter gældende standarder og producentens anvisninger. Forbrugerne kan derimod gavne klimaet og se frem til en belægning, der holder i op til 30 år, hvis anvisningerne om bærelag, fugebredde og fugemateriale bliver overholdt.

  26-03-2020

  Roadmap kan nu downloades i engelsk version

  Betonbranchen har i sin plan ”Bæredygtigt Beton initiativ” fremlagt 35 helt konkrete forslag til, hvordan man kan halvere CO2-udledningen fra betonbyggeri de næste 10 år.

  19-03-2020

  Ny uddannelse med betonviden

  I samarbejde med Dansk Beton og videnstunge produktionsvirksomheder introducerer AMU Nordjylland et nyt kursusforløb for maskinoperatører, der arbejder med fremstilling af belægningssten og betonblokke

  17-03-2020

  Coronavirus spørgsmål og svar

  Dansk Byggeri har etableret et område på hjemmesiden, hvor du kan få svar på de mange spørgsmål, som Corona-virussen rejser. Hjemmesiden bliver løbende opdateret, så du kan holde dig orienteret.

  17-03-2020

  Tiltag mod Coronavirus

  Dansk Beton har udarbejdet en praktisk vejledning om, hvordan forebyggende foranstaltninger kan implementeres i et kontormiljø, på en betonfabrik, under transport af betonprodukter og ved levering af betonprodukter på byggepladsen.

  27-02-2020

  Vi har brug for en ambitiøs klimatilpasningsplan

  Når forligspartierne bag vandsektorloven mødes i dag for at finde frem til, hvordan Danmark klimasikres mod større regnmængder, skybrud, orkaner, stormflod og højere vandstand, er det vigtigt, at der kommer en samlet, koordineret plan og ikke drypvise initiativer ud af det. Det mener Dansk Byggeri, der efterlyser en klima- og kystfond, som kan hjælpe kommunerne med den store opgave.

  26-02-2020

  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

  29-01-2020

  El-løbehjul ødelægger æstetikken i byrummet

  Hvilken belægning og udsmykning giver byens borgere et æstetisk og arkitektonisk udtryk, der giver byens borgere lyst til at opholde sig i byrummet?

  15-01-2020

  Betonbranchen i front med bæredygtighed

  Med regeringens målsætning om 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til 1990, skal der ske noget i alle industrier – også i betonindustrien.

  18-12-2019

  Ny efteruddannelse fokuserer på bæredygtighed

  Maskinoperatører på betonfabrikker, der fremstiller fliser, belægningssten og betonblokke, kan nu blive uddannet i at betjene maskinerne, og det har også noget med CO₂ at gøre. På en ny efteruddannelse, der strækker sig over 15 uger på to år, vil de blive undervist i, hvordan de betjener maskinerne bedst muligt, så færre fliser, belægningssten og blokke bliver kasseret.

  16-12-2019

  Få fod på historien om byens gulve

  De færreste har fod på historien bag byens rum, selvom vi hver dag cykler, går, løber, leger eller opholder vi os i parker, skolegårde, på legepladser, cykelstier og fortove. På konferencen Byens Gulv, som Dansk Beton Belægningsgruppen i Dansk Byggeri er medarrangør af, bliver du fx klogere på, hvordan sygdomsepidemier i 1880´erne spillede ind. Lektor, landskabsarkitekt Torben Dam ved Københavns Universitet tager os med tilbage i tiden.

  06-12-2019

  Radioindslag: Følg den gældende standard og begræns ukrudt på belægninger

  I dag er det både dyrt og besværligt for kommunerne at fjerne ukrudt på fortove, torve og veje rundt omkring i byerne. Men hvis man lægger fliser, sten og anden belægning efter de gældende standarder, kan kommunerne spare penge – samtidig med, at de kan skære ned på brugen af pesticider.

  19-11-2019

  Tilmeld dig Byens Gulv 2020

  Programmet for Byens Gulv 2020 har været ventet, men nu er det her. Konferencen bliver afholdt d. 29. januar 2020 på Nyborg Strand.

  16-09-2019

  Udstilling: En bæredygtig fremtid – arkitektur, design og renovering

  På en udstilling hos KADK giver studerende og forskere i alt 29 bud på klimaløsninger inden for arkitektur, design og renovering. Et af budene er en fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybrud. Udstillingen ”Hvor er vandet? - designstrategier for klimatilpasning” er henvendt til byggebranchens parter og andre med interesse i bæredygtige løsninger.

  11-09-2019

  Betonbranchen går forrest i dokumentation af miljøaftryk

  Om få måneder bliver det muligt for betonvirksomheder at dokumentere betonmaterialers miljøaftryk. Det gælder uanset, om det er fabriksbeton, betonelementer, rør, brønde, belægningssten, fliser eller blokke. Med et nyt banebrydende softwareværktøj vil Dansk Betons medlemsvirksomheder kunne udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

  30-07-2019

  Slut med våde fødder i sandalerne

  Sommerens skybrud efterlader store vandmasser på fortove, pladser og parkeringsanlæg. Men du behøver ikke at få våde fødder i sandalerne - eller endnu værre - oversvømmelse i kælderen, når monsteregnen vælter ned. Der findes nemlig en belægning, som regnen kan trænge igennem, men kun få kommuner har fået øjnene op for, at den kan være med til at forhindre dyre oversvømmelser. Skybrudskader har ifølge Forsikring og Pension kostet forsikringsselskaberne godt syv milliarder kroner i de sidste ti år.

  08-04-2019

  Tæppet og løberen

  Kunstværket Dag & Nat i betonfliser er installeret i Skovlunde Bypark med Anja Franke som kreativ motor.

  07-04-2019

  Brug ikke finstof fra nedknust beton under belægninger

  Når man nedknuser beton til genanvendelse i ny beton, står man tilbage med omkring 40 procent finstof, som skal bruges til andre formål. Men at bruge den under belægninger som afretningslag eller til fuger, som flere har valgt at gøre, er en rigtig dårlig idé, da det kan medføre bl.a. sætningsskader.

  06-12-2018

  Genanvendelse er meget mere end nedknust beton

  Bygge- og anlægsaffald udgør ca. 30% af alt det affald, der genereres i Danmark. Det svarer til ikke mindre end 4,3 mio tons om året. Er det affald? Er det ressourcer, der er egnet til genanvendelse? Eller kan affaldsmængden reduceres ved at bygge smartere? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver stillet i den danske betonbranche i øjeblikket.

  06-08-2018

  Skulpturhave i beton

  Højbede i skulpturhave ved plejehjemmet Digterparken i Grenå er støbt i beton med afstøbninger af tynde granstammer.

  02-07-2018

  Drænbeton og lokal afledning af regnvand

  LAR-løsninger kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre byområder mod store og pludselige regnmængder, og et vigtigt element er permeable belægninger som drænbeton.

  02-07-2018

  Web-app: Få viden om beton med få klik

  Viden om beton er en app, hvor du nemt og hurtigt kan downloade nyttige publikationer om beton. App’en samler alt det, du har brug for på ét sted og er bygget overskueligt op i fire emner; blok, afløb, belægning og fabriksbeton. Vi hjælper dig godt i gang.

  21-06-2018

  Temablad om overflader på betonsten- og fliser

  I temabladet kan du læse om, hvilken overflade man kan forvente på betonsten og -fliser, samt hvilke variationer der kan forekomme.

  06-04-2018

  Byens Gulv 2019

  Byens Gulv 2019 bliver afhold onsdag den 30. januar.

  18-01-2018

  Rigtigt håndværk er blevet moderne

  Aarhus Cementvarefabrik fokuserer på specialopgaver inden for beton. Beton er nemlig et materiale med uanede muligheder både i form, overflade og farver.

  12-06-2017

  Sådan kontrolleres kvaliteten af betonsten

  Maskiner klarer mere og mere i produktionen af belægningssten, men intet parti sendes videre fra fabrikken, før operatørens skarpe blik har frikendt det for eventuelle fejl og mangler.

  18-01-2017

  Byens gulv skal designes til Jeg-generationen

  De udenlandske hovedtalere på konferencen Byens Gulv gør op med årtiers byplanlægning med store overordnede designs. Byens arealer skal i stedet tilpasses de nye Jeg-mennesker, der vil have individuelle oplevelser.

  20-12-2016

  Vi skal tænke byrum før bygninger

  Lederen af den store forandring af Gellerupparken i Aarhus har lært en dyr lektie, men ser fejlene blive begået igen og igen i nye bydele rundt om i landet. Det fortæller han om på konferencen Byens Gulv.

  13-12-2016

  Kvarteret på kanten

  Med respekt for stedets maritime historie spirer en ny bydel omkring Århusgade på Nordhavn.

  21-11-2016

  Vandet skaber mulighederne for fremtidens gulv i byerne

  Vi er pinedød forpligtede til at udnytte de snesevis af milliarder, vi bruger på at skaffe monsterregnen bort, til at gøre byerne bedre. Men det kræver, at alle involverede tænker nyt, siger en af keynote-talerne på den kommende konference om Byens Gulv

  18-11-2016

  Danskerne sukker efter sort beton

  Målet er at få sorte betonfliser til at forblive sorte. Men hvordan?

  07-11-2016

  Betonbranchen er i topform

  Bygge- og anlægsbranchen er inde i en positiv udvikling, hvor flere virksomheder har overskud. Og især betonvirksomhederne er i fremgang, viser ny analyse

  12-10-2016

  Luftrensende beton skaber bedre byklima

  Natur og kemi går sammen for at sikre et sundere klima i travle danske byområder

  11-10-2016

  Kvæsthusmolen brillerer med beton i alle afskygninger

  Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset i København er nu taget i brug – og beton er en central del af det anmelderroste projekt.

  19-09-2016

  Vesterhavet tur-retur på beton

  Ny betonpromenade på Rømø er inspireret af naturens egne former.

  18-04-2016

  3 byrum med fremragende arkitektur

  Foråret et er kommet, og nu er det bare med at komme ud og nyde solen – og måske noget smukt beton samtidig. Vi har fundet tre eksempler på byrum med arkitektur i verdensklasse fra Magasinet Beton.

  13-04-2016

  Frisk terrassen op med beton

  Sommertid er udetid, og du kan gøre din terrasse endnu mere indbydende med et pift af råt beton i form af nye fliser, en stilren havemur eller et par frodige plantekrukker.

  07-03-2016

  Håndværkerfradrag til permeable belægninger

  Permeable belægninger er kommet med i BoligJobordningen.

  08-02-2016

  Kæmpe betonfliser giver Århusgadekvarteret kant

  Det nye kvarter i Nordhavnen er inspireret af havnens rå og robuste fortid – og det går igen i de mange detaljer. Se bare disse enorme betonfliser med stålkanter.

  26-01-2016

  Bevægelse i det offentlige rum

  Lektor og Landskabsarkitekt Ph.d. Bettina Lamm vil på konferencen Byens Gulv give tilhørende indsigt i det der kan betegnes som aktiverende urbane rum.

  05-01-2016

  KEY NOTE SPEAKER: GÜNTHER VOGT (1957)

  Den ene hovedtaler på Byens Gulv bliver Landskabsarkitekt Günther Vogt. Günther Vogt er født i Liechtenstein og uddannet i Schweiz. Han har tidligere haft tegnestue sammen med Dieter Kienast, og har siden 2000 drevet sin egen tegnestue Vogt Landschaftsarchitekten med kontorer i Zürich, London (2008) og Berlin (2010).