Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kæmpe betonfliser giver Århusgadekvarteret kant

Det nye kvarter i Nordhavnen er inspireret af havnens rå og robuste fortid – og det går igen i de mange detaljer. Se bare disse enorme betonfliser med stålkanter.

Der er ikke noget, der er overladt til tilfældighederne i Århusgadekvarteret i den sydlige del af Nordhavnen. Heller ikke belægningen. Det er de store betonfliser med stålkanter et godt eksempel på.

”Tanken med de store betonfliser er at holde fast i inspirationen fra havnens rå og robuste fortid, nu hvor området omdannes fra industrihavn til ny bydel. Store betonfliser benyttes typisk på havnearealer, i lufthavne, på transportcentre og lignende steder, så fliserne er med til at bringe historien om fortiden med ind i fremtiden,” forklarer arkitekt Rune Boserup fra COBE.
 

Sammenhængende gulv

Betonfliserne findes i både i 1 x 1 meter samt 2 x 2 meter, hvor de største fliser er placeret i de største byrum, hvor de formår at skabe et sammenhængende gulv, der adskiller dem fra bydelens øvrige gader, stræder og pladser.

Hver betonflise er indrammet af en stålkant, og det har både en praktisk og en æstetisk forklaring.

”Stålkanten gør flisen mere slidstærk og modstandsdygtig over for tung trafik. Samtidig ser den flot ud i sammenhæng med de øvrige materialer, der bliver brugt i Århusgadekvarteret,” siger Rune Boserup.

Se flere detaljer fra Århusgadekvarteret