Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skulpturhave i beton

Højbede i skulpturhave ved plejehjemmet Digterparken i Grenå er støbt i beton med afstøbninger af tynde granstammer.

Foto: Martin Schubert 

Plejecentret Digterparken i Grenå ligger i en rydning i skoven. I en enkel nordisk stemning. Her har billedhuggeren Karin Lorentzen skabt en skulptur-og sansehave, hvor skov, bygningsarkitektur og en gangsti sammenkobles motivmæssigt i seks højbede i en skulpturel sansehave med snoede flisegange, som giver beboerne mulighed for at gå på opdagelse i haven.

– Bevægelse og perception er én og samme ting. Når mennesker får indskrænket deres bevægelsesmuligheder, indskrænkes også deres oplevelser og erfaringsdannelser. En del af menneskets erindring ligger indlejret i lugt, lyd, smag og følesans. Haven giver mulighed for at disse sanser kan vækkes, siger Karin Lorentzen.

Højbede i beton
Højbedene er støbt på Aarhus Cementvarefabrik i sort beton, som fremstår i en lysere blågrå tone end Digterparkens koksgrå facader. Geometrien på højbedene er skabt af cirkelslag i forskellige diametre, der er klippet i 16 stykker og sat sammen i konvekse og konkave former. På højbedenes sider er der afstøbninger af tynde granstammer, som spejles af den bagvedliggende skov.
 
Læs hel artiklen i Magasinet BETON-2 2018

 


Foto: Martin Schubert