Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tæppet og løberen

Kunstværket Dag & Nat i betonfliser er installeret i Skovlunde Bypark med Anja Franke som kreativ motor.

Foto: Torben Petersen

Kunstværket Dag & Nat i Skovlunde Bypark er skabt af billedkunstneren Anja Franke i 2015. Projektet blev gennemført i et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Ballerup Kommune om en kunstnerisk udsmykning, med den hensigt at skabe et nyt samlingspunkt og forbedre tilgængeligheden til Byparken.

Den del af værket, der hedder Tæppet er placeret på bakken, henover stien, og ender nede i søen i en hvælvet form. Tæppet er lavet af lyse og grå betonfliser, der er velkendte fra den private terrasse. Som helhed danner flisebelægningen et tæppe med et orientalsk mønster med folder, som man kan sidde eller ligge på. Kunstværket følger bakkens terræn og oplyses om natten af hundredvis af små fiberlys, således at fladen skifter karakter til et slags flyvende tæppe. På siden af tæppet ned mod søen har konstruktionen på siderne en spejlende effekt, takket være et påmonteret stålspejl.

Løberen er en udløber af Tæppet ved søen og danner forbindelse til Byparkens nye indgang. Løberen består af en snorlige sti af betonfliser, en slags forstørret fliseindgang, der om natten lyser i et mønster af 100 indbyggede LED-lys. Lyset i såvel Tæppet og Løberen tændes og slukkes samtidigt med bydelens øvrige offentlige belysning.

Du kan læse mere om kunstværket i Magasinet Beton her.