Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Produktionen af det første danske 3D-printede betonhus er i gang

Lyder 3D-printede betonelementer,som noget der hører fremtiden til? Nu er produktionen af elementerne til det første 3D-printede betonhus startet. Huset skal ligge i Nyborg.

Produktionen af det første 3D-printede hus af betonelementer, der skal ligge i Nyborg på Fyn, er netop gået i gang. Det afslørede arkitekt Ivar Moltke på et arrangement på Fyn, hvor branchefællesskaberne Danske Byggematerialer og Dansk Beton var på studietur for at se, hvordan de nye teknologier kan bruges i byggeriet.

Sammen med Nyborg Kommune har Ivar Moltke fra firmaet Create.dk udviklet et design for en knap 30 kvadratmeter stor ungdomsbolig, der skal opføres med vægge og tag af 3D-printede beton­elementer.
Produktionen af betonelementerne foregår på det hollandske universitet TU Eindhoven, da vi ikke har de store erfaringer med 3D print af beton. De hollandske forskerne har derimod arbejdet med 3D-printet beton i flere år og bruger store kraner og robotarme til at printe med.

I første omgang er der tale om en testproduktion af betonelementer, der skal udsættes for diverse kvalitetstests, inden den egentlige produktion af betonelementerne går i gang i august. Herefter bliver elementerne fragtet til Nyborg, hvor de så bliver en del af et planlagt kollegiebyggeri ved Frisengården på Frisengårdsvej.Produktionen af betonelementerne foregår på det hollandske universitet TU Eindhoven.I Holland bruges store kraner og robotarme til at udføre 3D-printet.