Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Svensk rapper hylder beton

Rap og beton kan være en både hårdtslående og yderst underholdende kombination. Se musikvideoen fra Svensk Betong.

For den svenske rapper og skuespiller Dogge Doggelito er beton lig med barndomsminder og stolthed. Derfor var det oplagt for den tidligere frontfigur i hip-hop gruppen Latin Kings at samarbejde med brancheorganisationen Svensk Betong og foreningens magasin Tidsskriftet Betong.

Sådan lyder baggrunden for nummeret og musikvideoen ”Vi Älsker Betong”, hvor Dogge, der lyder det borgerlige navn Douglas Jonathan Alexander León, med en byggeplads som baggrund rapper om betonen som et solidt startpunkt.

Skal inspirere unge

Ideen fra videoen stammer fra Tidsskriftet Betong, hvor redaktionen ledte efter en alternativ måde at inspirere unge mennesker til at søge mere information om mulighederne i betonbranchen. Det forklarer kreativ redaktør Carina Tyskbo til bladet:

- Ideen er, at vise en anden side af betonen og inspirere især unge til at søge de forskellige faggrupper, siger hun.
Voksede op i betonen

Selv beskriver Dogge Doggelito den lille sjove film som decideret ”Grym”, hvilket oversat – først fra svensk og siden fra hip-hop-jargonen – vist ikke bliver meget mere positivt.

- Det var sjovt at være på byggepladsen. Jeg fik at se, hvordan lejlighederne voksede op, og fik både gulve og vægge. For mig, der voksede op i betonen var det virkelig interessant, udtalte han således i forbindelse med premieren på ”Vi Älsker Betong”, der faktisk er optaget tæt på Dogges barndomshjem i Alby syd for Stockholm.

Hænger ud på byggepladsen

Her følger vi Dogge i kiosken, i gården og på byggepladsen, mens det gamle kvarter fornyes omkring ham. Nye kvalitetsboliger skyder op, mens den 39-årige rapper fortæller om beton som rammen om livet både før, nu og ikke mindst i fremtiden.

Se den inspirerende og sjove musikvideo.


 

Relaterede artikler