Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Æstetik

Flotte vægge – synlige eller pudsede blokke

Synlige blokke
I sammenligning med det traditionelle murstensformat giver det større blokformat nogle særlige arkitektoniske muligheder. En særlig arkitektonisk ærlighed, som overfladen er med til at understrege.

Indvendigt kan man vælge at lade blokken stå rå som fuget murværk – eller blot malet. Det giver samtidig en lydabsorberende virkning.

Udvendigt skal blokken overfladebehandles mod vejrliget. Det kan ved svag påvirkning gøres med en cementbaseret maling, som lukker blokkens porer, men stadig lader blokken fremstå med kornet overflade og synlige fuger.

Dækkende puds
Letklinkerblokke er det ideelle underlag for alle former for puds.

Med en rigtig udført pudsning vil resultatet blive en yderst stærk og robust facade, som kan afsluttes med indfarvet puds eller maling.

Farve og struktur
Indfarvet puds fås i en lang række farver med årelang holdbarhed. Vælges en malet løsning, er det på et tidspunkt nødvendigt at genopfriske, men farvemulighederne er til gengæld uendelige.

Pudsens overfladestruktur kan ligeledes varieres i det uendelige. Forskellige strukturer kan skabes ved rivning, børstning, kostning eller skrabning.

Selv om den enkle glatte flade oftest er pænest, er der projekter, hvor en helt særegen overflade vil skabe det rigtige arkitektoniske udtryk.