Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Find den rette vægtykkelse med fem klik

Hvor tyk skal væggene være i et nyt hus? Få svaret ved at svare på fem simple spørgsmål i ny onlineguide fra Blokgruppen.

Pressemeddelelse - Tirsdag den 27. oktober 2015

Nu er der godt nyt til håndværkere og murermestre, der gerne vil have et hurtigt svar på, hvilken størrelse blok, de skal vælge til væggene, når de bygger hus.

Blokgruppen i Dansk Byggeri har nemlig lanceret et nyt onlineværktøj, hvor du med fem klik angiver, hvilket terræn huset ligger i, om det er 1 eller 1½-plans hus samt længde, bredde og højde på ydervæggene – hvorefter guiden beregner den anbefalede tykkelse på både facade- og skillevægge.

”Det er en meget forenklet guide i forhold til den komplekse dimensioneringsvejledning, vi ellers har, så håndværkere og murermestre kan hurtigt gå ind og få et overblik over, hvilke tykkelser af blokke de skal bruge,” forklarer Jesper Ketelsen, der er medlem af Blokgruppens bestyrelse.

Efterlyst af håndværkere

Og dét er netop noget, håndværkerne har efterspurgt.

”Vores medlemmer bliver ofte ringet op af håndværkere, der gerne vil have et hurtigt og konservativt bud på, hvilken dimension, de skal vælge. Så det kan de få nu,” fortæller Jesper Ketelsen.

Guiden er udviklet af Blokgruppen i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma Danakon A/S, der har kvalitetssikret guidens resultater. Beregningsforudsætninger er valgt så konservativt, at håndværkerne er på den sikre side, hvis de følger anbefalingerne.

Prøv den nye onlineguide på letklinkerblokke.dk

Yderligere oplysninger

Jesper Ketelsen, Saint-Gobain Weber A/S, 5618 1835 / jke@weber.dk

Om Dansk Beton Blokgruppen

Dansk Beton Blokgruppen er en brancheforening i Dansk Byggeri, der forener danske blokproducenters og materialeleverandørers kompetence og indsigt, for at stille fyldestgørende informations- og katalogmateriale til rådighed for projekterende og udførende.