Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kvæsthus-projektets beton tillader kontakt med vandet

Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset i København er nomineret for for sin unikke anvendelse af in-situ støbt beton.

Den rillede belægning af sort beton gør det – på grund af sin holdbarhed – muligt at lade molen være i direkte kontakt med vandet. Desuden har man med forskallingsløsninger i det underliggende parkeringsanlægs skabt betonoverflader, hvor lysindfaldet kan spejle sig som bølger på væggene i det gennemgående atrium.

Det er arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, der står bag den nominerede mole og parkeringsanlæg. 

Stolt over nomineringen
Henrik Schmidt partner hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter er stolt over at have hele to nomineringer – Kvæsthusmolen og Axel Towers - med i kampen om In-situ Prisen. Han siger, at har det til fælles, at de begge ligger et historisk sted i byen, og begge projekter giver meget tilbage til byen og til de nærmeste omgivelser.

På Kvæsthusmolen har Per Aarsleff A/S været entreprenør på Ofelia Plads, mens det er NCC A/S, der har været entreprenør på det underliggende parkeringsanlæg.

Tidligere var Kvæsthusmolen et trafikknudepunkt for passager- og godstransport til de store havnebyer, og nu er den blevet til et rekreativt byrum for københavnerne.