Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stort kontorhus i Lystrup er nomineret til In-situ Prisen 2019

HauCon A/S’ in-situ støbte kontorhus i Lystrup er blandt de fire nominerede til In-situ Prisen 2019, der uddeles af Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri. Byggeriet har nemlig været et unikt samarbejde om betonen mellem entreprenør, bygherre og arkitekt.

I Lystrup nord for Aarhus står HauCon A/S’ nye kontorhus og troner. HauCon A/S’ in-situ støbte kontorhus er nomineret, fordi det er et fint eksempel på, hvordan man inde og ude møder in-situstøbte betonoverflader, som står flot i en kombination af hvid og grå beton.

- Helt i tidens ånd ønsker nogle bygherrer at sætte et individuelt aftryk på deres byggeri, og HauCons A/S er et eksempel på, hvordan in-situ-beton kan løfte et byggeri til et nyt niveau. Kontorbygningen fremstår både funktionel og elegant tilpasset det omkringliggende landskab, siger formand for Fabriksbetonforeningen, Jan Søndergaard Hansen.

Der er brugt 620 kubikmeter grå beton, 80 kubikmeter hvid beton samt 105 tons armering til at skabe både de indvendige og udvendige rammer. Det er entreprenørfirmaet HUJ A/S, der har opført kontorhuset i Lystrup. Bent Johnsen, adm. direktør i HUJ A/S, siger om nomineringen:

- Vi er rigtig stolte af, at HauCon A/S’ nye domicil i Lystrup er nomineret til den prestigefulde pris. Vi er kommet i meget fint selskab med de andre nominerede in-situ støbte bygninger. Vi takker alle de involverede parter for et godt og konstruktivt samarbejde.

Betonen som konstruktion og æstetik
Direktør og partner i Gandrup |Krabbe | Vang | Arkitektur & Design, Rasmus Krabbe, der også har været projektansvarlig, betegner projektet som et unikt samarbejde om betonen. 

- Vi er stolte af nomineringen. Byggeriet skulle udfordre betonens muligheder, så det også præsenterede HauCon A/S’ egne specialprodukter til entreprenørbranchen og elementfabrikkerne. Det er blevet til et fuldskala showroom støbt i beton. 

Et andet vigtigt parameter var, at kontorhuset skulle bevise at et in-situ støbt kontorhus, kunne opfylde energikrav i henhold til BR2020.

- Det er en sejr, at det er lykkedes at opfylde energikravene i henhold til BR2020. Det har været inspirerende at samarbejde med mennesker, som kender og værdsætter betonens muligheder, som de udfolder sig, når in-situ-støbningen bliver valgt som udgangspunkt for både konstruktion og æstetik.