Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

3D-beton og imponerende lys

Japanske designere har udnyttet betonens alsidighed til det yderste og skabt et kulturcenter med 3D-beton og imponerende lyseffekter.

Set udefra gør det nye japanske kulturcenter, Niigata City Konan Ward Cultural Center, ikke meget væsen af sig. Men lige så snart du træder inden for, åbner der sig en helt ny verden af funklende lys og spændende geometriske former takket være en banebrydende 3D-teknologi i brugen af beton.

Beton-polygon

Kulturcentrets vægge og lofter er udført som store beton-polygoner med 3D-mønster på overfladen, der med sine mange vinkler får rummet til at virke uendeligt. Det giver også plads til et imponerende lysindfald, der ændrer sig igennem dagen, og derudover er væggene beklædt med 7.000 små ris-formede lamper – inspireret af de store rismarker, der dominerer området. Tilsammen skaber det et fantastisk lys, der får betonen til at funkle som en stor diamant.

Prisvindende design

Det er designfirmaet Chiaki Arai Urban and Architecture Design, der står bag projektet, som har til formål at samle biblioteker, museer og medborgerhuse fra flere omkringliggende byer i ét fælles kulturcenter. Og med deres innovative brug af beton har de netop vundet den internationale designpris, Concrete in Architecture 2015.