Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Broelegance med lang levetid

Gefionbroen, som er en stibro, er den første jernbetonbro i Danmark.

Arkitektur, der holder. Sådan må man beskrive Gefionbroen mellem Amaliegade og Langelinje ved Kastellet i København. Det er 120 år siden, at stibroen blev opført, men den fremstår stadig som en smuk, elegant og slank betonkonstruktion.

Sammenlignet med nutidens store betonbroer lyder en buebro i jernbeton med et spænd på 19 meter måske ikke som noget særligt. Men i 1895 var konstruktionen både opsigtsvækkende arkitektonisk og dristig teknisk. På midten er betonbuen kun cirka 20 cm tyk, hvilket selv i dag er ganske beskedent.

Gefionbroen er Danmarks allerførste bro af jernbeton. I dag er det rutine at armere betonkonstruktioner med stål for at øge styrken. Men det var det ikke, da Gefionbroen blev projekteret af bygningsingeniør fra Polyteknisk Læreanstalt A. S. Ostenfeld (1866-1931) med arkitektonisk assistance fra Vilhelm Dahlerup (1836-1907) til udsmykningen med stiftmosaikker.

I 1999 blev det besluttet at flytte Gefionbroen nogle meter og ændre dens retning i forbindelse med udvidelse af kastellets voldanlæg. På det tidspunkt havde Gefionbroen stået i 104 år uden betonrenovering, men undersøgelser viste, at konstruktionen næppe ville kunne holde til flytningen. Den nuværende Gefionbro er derfor genopført efter de originale tegninger med tilladelse fra Fredningsmyndighederne.

Se videoen og hør professor Niels Jørgen Gimsing fortælle om såvel Gefionbroen som A. S. Ostenfeld, der grundlagde Danmarks stolte traditioner for betonbroer.