Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Højtragende in-situ støbninger

Kvaliteten af de in-situ støbte tårne på Axeltorv 2 bliver kaldt for en af de bedste herhjemme.

Engang var Scala på Axeltorv kendt som et forlystelsestempel med koncertsal, teater og restaurant. I 2012 blev bygningerne på pladsen revet ned, og i dag skyder fem spirende tårne op over for Tivoli i det centrale København. Projektet har fået navnet Axel Towers, og det skal indeholde caféer, butikker og kontorer.

Tårnenes skeletter er in-situ støbte, og tyske Züblin A/S, der er totalentreprenør på projektet, har stået for støbningen. Züblin har benyttet en speciel forskallingsteknik, der gjorde det muligt at støbe én etage på samtlige tårne på blot 14 dage.

H2O satte projektet på hold

Det tyske støbearbejde får stor ros med på vejen fra ekstern bygherrerådgiver for Ejendomsselskabet Axeltorv 2 Bjarne Korsgaard Pedersen. Kvalitetsmæssigt er in-situ støbningen blandt de bedste, han har set herhjemme, siger han.

Projektet på Axeltorv har dog ikke været uden udfordringer. En kæmpemæssig vandlomme i den københavnske undergrund gjorde, at projektet stod stille i mere end et halvt år.

Læs mere om bygherrerådgiverens ros, udfordringerne undervejs og hvordan Züblin A/S har mestret opgaven i magasinet Beton, nr. 2/2015.