Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Knuste betonbunkere forvandles til cykelsti

2.000 ton knust beton fra bunkere på Vestkysten bliver nu brugt som underlag for en ny cykelsti mellem Harboøre og Thyborøn.

En ny og anderledes cykelsti ser snart dagens lys i Vestjylland. Kystdirektoratet skulle nemlig fjerne 120 af de gamle betonbunkere fra anden verdenskrig og i stedet for at skrotte den gamle beton, bliver den nu knust og brugt til at anlægge en ny 8 km lang cykelsti mellem Harboøre og Thyborøn.

Bunkerne skulle fjernes, fordi vind og vejr har fået armeringsjernet til at stikke ud og være til fare for badegæsterne. Så nu kan Vejdirektoratet bruge de omkring 2.000 ton beton fra bunkerne og spare i omegnen af samme mængde grus.

Beton beskytter mod havtorn

Derudover bliver cirka seks kilometer af cykelstien også helt utraditionelt støbt i beton som værn mod planten havtorn, der udover sin lækre syrlige smag, også er berygtet for sin evne til at ødelægge asfalt.

Thy Entreprenør og Miljøteknik er lige nu i fuld gang med at bygge cykelstien, som efter planen skulle være klar til sine første cyklister i slutningen af året.

Læs mere om cykelstiprojektet hos Vejdirektoratet eller på Aalborg Portlands sider i magasinet Beton nr. 4/2015